Han som leverer ulla - Jakob

Jakob
Jakob sammen med noen av sine flotte sauer
Jakob er en av våre lokale leverandører av den fineste råull fra Hurum.

Jakob kjøpte sin gård i januar 2017, og har drevet den selv i 3 år før han kjøpte den. Han utdannet seg først ved Tomb videregående skole, hvor han tok 4. året sitt som agronom. Videre har han tatt bachelor ved Universitetet i Ås, i skogbruksfag, men også fordypning i husdyr og økonomi.

Jakob har hele sitt liv vært veldig interessert i dyr og særlig traktorer, og er i dag stolt eier av 3 stk. (mer enn han kunne drømt om da han var 4 år)

På gården har han sauer, både norsk kvit sau og satser mer på norsk pelssau. Jakob håper en dag at prisene i det norske markedet vil stige, slik at flere norske bønder kan satse mer på ullproduksjon. I dag er den så lav at mange til og med brenner ulla i stedet for å levere den inn, og det er trist. Men det har skjedd mye med ullkvaliteten i det siste, mener han. For det er generelt blitt mer fokus på å bedre kvaliteten blant bønder.

Jakob liker sauer for de er ålreite og enkle å ha med å gjøre. De sier kanskje litt for mye «Bæ» og maser litt mye.

I tillegg har han to nydelige gjeterhunder. I fjor bygget han et stort kufjøs som huser 90 kuer og kalver til kjøttproduksjon. Ved siden av gårdsbruket jobbet Jakob også med trefelling, og tar gjerne lunsjen i en 30m høyt tre.

I tillegg til gårdsbruk er Jakob veldig interessert i ølbrygging, og gjør dette så ofte som han kan med kamerater i kjelleren på våningshuset. Når han har tid drar han også gjerne på jakt.