Drømmen om et Mikrospinneri

DSC6034 red
Norske lam kommer på beite så fort som mulig etter de er født
Kort fortalt om mine drømmer som ligger bak garnet du holder i hånda. Hvorfor skal du få et håndlaget garn fra oss?

Jeg startet Oslo Mikrospinneri fordi jeg ønsket å kunne tilby et fantastisk produkt. Et produkt du i dag ikke har: kortreist, fra lokale bønder på Østlandet. Fra sauer som har det bra hver dag, spiser gode, rene planter på norsk beite. Garn som ikke har vært jorden rundt. Mykt, norsk luksusgarn som du ønsker å bruke, strikke med. Ha i genseren som skal vare, og som barna kan gi videre til sine barn. Med stolthet, fordi ullen er fra gården "bort-i-der" og genseren er like luksuriøs som en ny.

Jeg har selv vokst opp på sauegård, og ser på dette som en hyllest til den norske bonden, norsk natur og det fantastiske som kommer fra denne kombinasjonen. Visjonen min er å skape et spinneri som byen skal kunne besøke, slik at man kan komme og se hvordan ull faktisk forvandles til deilig garn. Spinneriet ligger på låven til Grini gård, noen t-bane stopp på utsiden av Oslo sentrum. Her skal jeg å gjenspeile litt av norsk kultur og tradisjon for å lage klær.

Med dette vil jeg også fokusere på "slowfashion" (god kvalitet, rent miljø og rettferdig for både forbrukere og produsenter), hvor klær er ment å vare og hvor man ser verdien av det enkelte plagg. Heller ha to fine gensere som varer lenge, enn 20 som blir utvasket etter få vask og må kastes. Etter å ha brukt en liten evighet (eller en uke) på å strikke en fin gave, ønsker jeg jo virkelig at gaven holder fasongen og snittet, vask etter vask, dag etter dag, og år etter år.

Jeg ønsker å legge vekt på at alle ledd i produksjonen skal være del av varemerket vårt. De fleste bønder i dag har lange arbeidsdager, jobber hardt og legger hele sin sjel i arbeidet. Dette er selve grunnlaget for produksjonen vår. Jeg ønsker at alle ledd i produksjonen skal få rettferdig betalt, ære og hyllest for jobben de legger ned. Derfor kommer jeg blant annet å presentere personlig de som har bidratt til garnnøstet du får i hånden.