Om Oslo Mikrospinneri

Oslo Mikrospinneri er et lite lokalt garnspinneri, med fokus på kortreist ull som blir foredlet til en unik eksklusiv kvalitet gjennom et håndverk og kjærlighet til råvaren.

Helt fra starten har dette prosjektet handlet om hvordan man kan lage bedre garn av ull som ikke har vært jorden rundt. Og ved å satse på kvalitet, bestandighet og bærekraft, så mener vi at vi nå lager et unikt produkt.

Oslo Mikrospinneri kjøper rå-ullen enten fra lokale bønder i området, eller fra Norilia som er bøndenes sameie og samler inn nesten all norsk ull. Hos dem får vi plukket ut beste kvalitet, noe som er helt avgjørende for at kvaliteten på våre garnnøster skal bli så bra som du forventer.

Vi holder til på låven på idylliske Grini Gård. Her er det kort vei til naturen, og 5 minutter å gå til nærmeste T-bane stop. Her har vi mulighet til å lage et utstillingsvindu til Norsk garnproduksjon som er tilgjengelig for mange. Denne kombinasjonen av nærhet til storby og natur er viktig for oss.

Selskapet er drevet av meg, Pernille Volent, som har vokst opp på en gård i Hurum. (se lengre presentasjon av meg her). Jeg har fra tidlig alder lært meg å verdsette sauen, fikk mitt første lam da jeg var 13 og det dresserte dette som mitt kjæledyr. Senere har jeg lært andre sider av garnbransjen, og tror denne miksen av bakgrunn er en perfekt erfaring å ta med i dette nye selskapet.

Formelt så heter selskapet Myrull AS (orgnr 820 014 952), oppkalt etter Asbjørnsen og Moes eventyr om "De 12 villendene", der prinsessen samler myrull og spinner garn av dette.

Spesielt bildet av Kittelsen fra dette eventyret har vært en inspirasjon.