2022 09 19 2
  • 2022 09 19 2
  • Villsauen

Størrelse:
Farge
(i Perleull)
kr 1 200,00

Høstbølgegenser

Herlig genser med nydelig struktur, designet av Elisabeth Kvalvåg

Vakker hullbordgenser med super passform! Strikkes i enkel tråd Perleull som er perfekt garn for strukturstrikk. Den fremhever alle små nydelige detaljer og finesser denne genseren har.

Strikkes ovenfra og ned med vendinger i nakken.

MØNSTERET FOR GENSEREN FINNER DU HER: Ravelry: Designs by Elisabeth Kvalvaag

Perleull er laget av blant annet villsauull. Villsau er rasen som kalles for Gammelnorsk sau, men også en betegnelse for en driftsform hvor sauen går ute hele året. Sauen er det opprinnelige rasen som kom til Norge for 5000 år siden og har vært en del av norsk landbruk helt fra starten. Ulla er todelt, med både bunnull og dekkhår. Dette vil si at dekkhårene er de litt grovere hårene som stikker ut fra tråden. Denne er svært slitesterk, mens bunnullen er veldig myk og god.

Frem til 2021 fikk ikke den norske bonden betalt for villsau-ull, da den var regnet som uegnet til garn. Men på grunn av suksessen til Perleull, så har man startet å betale for den fra og med høsten 2022. Dette er vi veldig stolte av!

Perleull:
60% norsk lammull fra Villsau
20% norsk lammeull fra Norsk Kvit Sau
20% morbærsilke

RABATT BLIR TRUKKET FRA I KASSEN FREM TIL 15. OKT!

I denne pakken får du alle garnnøstene du trenger, i den fargen du har valgt, uten mønster. Ønsker du strikkepinner, må det bestilles ved siden av. Mønsteret kan kjøpes her: Ravelry: Designs by Elisabeth Kvalvaag

Strikkefasthet: 18 m glattstrikk = 10 cm.

Pinner:
To sett rundpinne og strømpepinner hvorav den tykkeste skal gi oppgitt strikkefasthet i glattstrikk. Jeg har brukt p 3,5 på vrangbordene og p 4,5 på resten.